Niin mikä kestävän kodin kouluttaja?

26.09.2021

Moni on varmasti huomannut nimittävän itseäni ammattinimikkeeltä ammattijärjestäjän lisäksi kestävän kodin kouluttajaksi. Mikä se semmoinen on?

Ensinnäkin nimi tuli siitä, että pidän alkuriimeistä ja halusin kaikkien alkavan samalla kirjaimella. Lyhennystä "KKK" en käytä, koska siitähän tulee aivan jotain muuta mieleen.. 😅

Kestävä =viittaa ympäristöystävälliseen ja vastuulliseen toimimiseen. Kestäväksi muotoutuu kaikke ne elämän alueet, joihin kiinnitämme huomiota nyt ja tulevaisuudessa. Haluan luoda asiakkaani kanssa kestävän elämän hänelle. Eli elämän, joka kestää, myös maapalloamme ajatellen. Kestävä kehitys on tämän sanan vahva takaaja.

Koti =tämä on se paikka, jota suurimmaksi osaksi haluan luoda paremmaksi. Niin itselleni kuin asiakkailleni. "Kotin on siellä, missä sydän on" on hyvä lausahdus, koska itselleni koti on se paikka, jossa stressin voi jättää ulkopuolelle ja ympäristö on juuri minunlainen ja toimiva. Kodin kehittäminen ei lopu koskaan ja sen tuleekin olla ainainen ihana projekti. Koti on siis paikka jokaiselle, jossa saamme olla juuri sellainen kuin itse haluaa.

Kouluttaja =haluan ohjeistaa asiakkaitani löytämään heille sopivan tavan elää kestävämmin. Kierrätys, tavaroiden hankkiminen ja niistä luopuminen, eläminen ja kaikki liittyvät nykyään ympäristöön ja näin ollen jaan erikoisosaamistani kaikille. Olen itsekoulutettu Zero Waste Suomen ja Kuopion jäsen, bloggaaja aikoinaan, joiden kautta itselläni on palo ja oppi tästä kehittyvästä tulevaisuuden suuntauksesta.

Summaten kaiken, olen kestävän kodin kouluttaja ja haluan auttaa sinua luomaan kodistasi ympäristölle suopeamman ja toimivamman. Kestävä koti tarkoittaa vihreämmän elämän lisäksi myös taloudellisempaa ja funktionaalisempaa elämää. Toisin sanoen elämällä kestävämmin, luot myös itsellesi paremmat taloudelliset mahdollisuudet sekä stressittömämmän ja toimivan ympäristön, olkoon se koti tai esimerkiksi työpaikka.

Tästä aiheesta voisimme rupatella ikuisesti, koska kaikki pienetkin moovit kohti vastuullisempaa arkea lähtee meistä kaikista. Kaikki pystymme siihen ja sen ei tarvitse olla vaikeaa.

Esimerkkejä kouluttamisestani:

  • Kodin jätteenhuolto ja oikeat ratkaisut näihin konkreettisesti

  • taloudellisempi ja vastuullisempi kuluttaminen esim. vaatteissa

  • materiaalioppi: mikä on hyvää ja mikä ei

  • ruokailutottumukset - vastuullisempia kauppavalintoja ja hävikin välttämistä

  • veden- ja sähkönkulutusvinkkejä

  • tavaroiden huolto ja oikeanlainen varastointi

  • kotiin tulevan tavaramäärän ja stressin hallinta

  • kotikäyttätyminen

Olisitko kiinnostunut kuulemaan lisää?

Kysy minulta sähköpostitse emmajamsen@hotmail.com tai instagramissa @jemmaan_fi directissä. Tai mikä jottei myöskin Facebookissa.