Ensimmäinen Jemma-keikka

26.09.2021
Wau. Näinkin aloittavana yrittäjänä olen päässyt jo kokeilemaan ammattitaitoani tositoimissa. Olen saanut tutustua pariskunnan omakotitalon eri kolkkiin, jossa olemme pistäneet yhteistuumin tuulemaan. Mitkä fiilikset siis tästä?

Olen todella iloinen, että olen päässyt juuri tämän pariskunnan kanssa kokeilemaan ensimmäiset järkkäkertani. He olivat bonganneet minut Suomen ammattijärjestäjärekisteristä ja ottivat sähköpostilla yhteyttä. Olemme pikkuhiljaa aloittaneet käymään koko omakotitaloa läpi huone kerrallaan. Tehtävää on paljon, mutta kategoria kerrallaan olemme saaneet jo paljon aikaiseksi.

Miltä tämä on tuntunut? Ammattijärjestäjän rooliin kuuluu puolueeton ja tuomitsematon toimiminen. Itse olen helposti lähestyttävä ja kannustava ihminen ja olen ylpeä siitä, että ammattimainen osaamiseni ja käyttäytymiseni on yllättänyt itsenikin. Olen saanut tähän astisesta työstä jo sydäntä lämmittävää palautetta. Kiitos siitä!

Voin sanoa, ettei tavarasta luopuminen ole helppoa. Asiakasta tulee kuunnella jokaisessa tilanteessa ja kaikki tapahtuu hänen tahdissaan. Jotkut kategoriat ovat vaikeampia kuin toiset. Jos tavaraa on kerännyt parikymmentä vuotta, niistä voi olla todella hankala päästä yhtäkkiä eroon. Eikä voi olettaakkaan, että kaikesta tulisi luopua ja varsinkaan viikossa. Järjestäminen saattaa olla hyvinkin pitkä taival, mutta erittäin antoisa lopussa ja matkalla.

Minimalistina olen silti erittäin varustepelaaja ja uuden ammatin tullen, olen myös halunnut varustautua tähän edustavasti ja kunnon tarvikkeilla. Mitä siis pitää ottaa varustautumisessa huomioon asiakastapaamisissa? Tässä omat vinkkini!

Varustautuminen asiakastapaamiseen:

Laukku. Tottakai edustava sellainen, jossa kuljetat tavaroitasi. (omani on brand new kirpparilöytö)

Sisäkengät. Nämä suojaavat liukastumiselta sekä lian keräämiseltä sukkiin. Ties missä sitä tulee mönkimään.

Työhanskat. Korona-aikana ovat olleet muutenkin hyvä varustus ja etenkin silloin, jos käsitellään pölyisiäkin paikkoja. Itselläni on pestävät grip-hansikkaat, jotta ote pysyy.

Juomapullo. Hikistä puuhaa saattaa löytyä, joten on hyvä varustautua omalla nesteytyksellä.

Päähine. Varsinkin, jos kolutaan läpi varastoa, autotallia tai muuta, missä pölyä ja likaa voi olla enemmänkin, tulee suojata oma päänahka tältä kaikelta.

Dymo. Olen pitänyt omaa dymo-kirjoitinta mukana, jotta tietyissä tilanteissa on helppo merkitä esimerkiksi laatikot.

Maksupääte (ei pakollinen). Jos haluat hoitaa käynnin laskutuksen saman tien, suosittelen pitämään mukana tablettia tai kännykkää sekä maksupäätettä, kuten esimerkiksi iZettlea.